Здравни съвети

Frank Fruities за деца – много повече от витамини

Frank Fruities за деца – много повече от витамини

Като родители, ние винаги се стараем да осигурим на децата си всичко, от което те се нуждаят, за да растат здрави, силни и щастливи. Наред с любовта и вниманието ни, това означава да се грижим за диетата им и набавянето на така необходимите за правилното им развитие хранителни вещества. Въпреки старанието ни, обаче, статистическите данни показват, че над 47% от всички деца по света страдат от някаква форма на нутритивен дефицит в един или друг етап от живота си. Освен в развиващите се страни, тази тенденция е широко разпространена и в държави с висок стандарт на живот и свободен достъп до разнообразни храни.

Според някои експерти тази тревожна тенденция е породена от промените в начина на живот и менюто на модерните хора, най – вече редовната консумация на бързи храни и полуфабрикати, за сметка на органични продукти и свежи плодове и зеленчуци. Заедно с естествения афинитет на децата към сладки лакомства, безалкохолни напитки и снаксове, това е сериозна предпоставка за развитие на здравословни проблеми и влошено качество на живот.

В опит да компенсират недостига на витамини и минерали в диетата на мъниците си, много родители прибягват до суплементи за деца. С изобилието от добавки и противоречивия им състав, обаче, изборът на качествен продукт може да бъде изключително труден! Точно затова днес сме решили да поговорим за това кога децата се нуждаят от мултивитамини и минерали и как да подберете ефективна и безопасна формула!

Защо да добавите мултивитамини към детската диета

Мнението на всички лекари е единодушно: най – добрият начин да предоставим на организмите си градивните материали и есенциални хранителни вещества, от които се нуждаят е да спазваме пълноценна и разнообразна диета във всяка възраст! За съжаление реалността показва, че това не винаги е постижимо, особено при най – малките.

Дори когато сме напълно отдадени на мисията да храним децата си здравословно, понякога е невъзможно да ги накараме да изядат питателната порция, която сме им приготвили, независимо колко красиво и артистично е поднесена. С течение на времето тази непрестанна „битка“ на масата и притеснението да не оставят отрочетата си гладни, кара някои родители да се предадат. В дългосрочен план това води до изграждане на нездравословни хранителни навици, които могат да доведат до нутритивни дефицити. Именно тук на помощ могат да дойдат хранителните добавки за деца.

Освен неправилното хранене, някои подрастващи страдат от различни състояния, които могат да компрометират правилното усвояване на хранителни вещества и да доведа до недостиг на витамини и минерали. Такива са:

 • Лактозна непоносимост
 • Хранителна алергия
 • Храносмилателни нарушения (цьолиакия, IBD)
 • Намален апетит за продължителен период от време
 • Злоядство
 • Недохранване
 • Някои хронични заболявания (рак, органна недостатъчност и др.)
 • Веган или вегетарианска диета
 • Понижен имунитет
 • Системно боледуване

За какво да внимавате при избора на добавки за деца

Независимо дали детето ви е с установен нутритивен дефицит или искате да подсилите организма му след дълго боледуване или в период на интензивен растеж, изборът на правилен суплемент е изключително важен! За да улесним задачата ви, сме приготвили няколко базови насоки, които можете да следвате:

 • Избирайте формула, разработена специално за деца
 • При установен нутритивен дефицит се консултирайте с лекар преди избор на продукт
 • Търсете добавки, чиито активни вещества се допълват. Обикновено еднокомпонентните формули са неефективни, тъй като абсорбцията на някои витамини и минерали е взаимосвързана. Например: витамин Д е необходим за усвояването на калций в червата.
 • Проверявайте за добавени оцветители и пълнители (целулоза, желатин и др.), слепващи агенти.
 • Проверявайте с какво са подсладени добавките. Някои подсладители, като аспартам, захарин, сукралоза и др., се асоциират с разнообразни негативни ефекти.
 • Избягвайте продукти с добавена захар.
 • Ключов момент в избора на хранителна добавка е тя да бъде съобразена с възрастта на детето, тъй като нутритивните нужди на подрастващите се променят според етапа на развитие.

След като знаете за какво да внимавате, можете да пристъпите към информиран избор на подходяща детска формула. Отличен избор са желираните мечета за деца Frank Fruities KID’S MULTI! Балансираната им формула е пълноценна добавка към менюто на децата, а невероятния им плодов вкус ги прави предпочитан избор дори за най – претенциозните мъници!

Плодови мечета за деца Frank Fruities KID’S MULTI банани и ябълки – 150 гр.

31.99 лв.
Обогатени с витамини А, Е, В, Биотин и Йод за отлично детско здраве Frank Fruities KID’S MULTI са най – вкусният начин да предоставите на децата си допълнителна доза енергия и здраве!

С какво Frank Fruities KID’S MULTI се отличават от конвенционалните витамини за деца

Frank Fruities KID’S MULTI е уникална мултивитаминна и минерална формула за деца, която предоставя на подрастващия организъм ценни хранителни вещества в напълно натурална и изключително апетитна форма. Иновативният плодов микс е създаден с внимание към здравето и потребностите на децата и в крак с най – актуалните тенденции в диетиката и нутриционистиката.

Направени от 95% истински плодове

Като част от продуктовата гама на Frank Fruities, формулата за деца е разработена с идеята, че най – полезните неща идват от природата. Точно затова вкусните витамини съдържат цели 95% истински плодове. Всъщност, всяка опаковка KID’S MULTI  е направена от зашеметяващия 1 килограм ябълки и банани под формата на 100% чист плодов сок и плодово пюре. Така производителят гарантира, че всеки ден малчуганите приемат натурална сила от природата, за да се радват на оптимално здраве и енергия за щури игри.

Без изкуствени добавки

Без никакви изкуствени добавки, оцветители, консерванти и пълнители, симпатичните желирани мечета са истинско бижу сред суплементите за деца. Вместо съмнителни съставки с трудни за произнасяне имена, производителите са избрали да подобрят органолептичните свойства на желираните мечета с пектин, цитрусови, фибри, оризово брашно и лимонов сок. По този начин Frank Fruities създава уникален продукт, който носи само позитиви за детското здраве и може да бъде приеман вегетарианци, вегани и малчугани със специфични хранителни потребности.  

Ниско съдържание на калории

Освен че са с напълно естествен състав, плодовите витамини за деца на Frank Fruities се отличават с минимално съдържание на калории (едва 8 калории в една дневна доза), тъй като нямат добавена захар. Това ги прави изключително подходящи за деца, страдащи от диабет, тъй като приемът на мечетата не провокира бързо повишаване на кръвната захар, което често се наблюдава при някои конвенционални добавки, съдържащи голямо количество захар. Те са добър избор и за малчугани, които трябва да спазват нискокалорийна диета.

Витамини и минерали в детската формула на Frank Fruities

Може би не знаете, но два от най – често срещаните нутритивни дефицита при децата в световен план са недостиг на витамин А и йод. В дългосрочен план ниското ниво на тези хранителни вещества може да доведе до отклонения в развитието и растежа на децата, както и да наруши когнитивната и имунна функции. Формулата на Frank Fruities KID’S MULTI набавя на подрастващия организъм 63% от ПДД за деца витамин А и 42% йод. В допълнение, желираните мечета предоставят на малчуганите здравословни дози витамин Е и В-витамини. Редовният прием на мултивитамините подсилва имунитета, подпомага растежа и развитието и допринася за оптимална когнитивна функция.

Плодови мечета за деца Frank Fruities KID’S MULTI банани и ябълки – 150 гр.

31.99 лв.
Обогатени с витамини А, Е, В, Биотин и Йод за отлично детско здраве Frank Fruities KID’S MULTI са най – вкусният начин да предоставите на децата си допълнителна доза енергия и здраве!

Повече информация за този и други продукти на Frank Fruities можете да намерите тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *