Здравни съвети

Специфичното въздействие на пробиотичните щамове във Floten®

Специфичното въздействие на пробиотичните щамове във Floten®

В свят, в който храната не е това, което трябва да бъде и броят на страдащите от стомашно – чревните заболявания постоянно нараства, приемът на пробиотици се е превърнал в задължителна част от грижата за здравето на милиони хора по света. Освен прякото им въздействие върху чревната микрофлора, полезните бактерии са сигурен начин за подобряване на общото здраве и подсилване на имунитета.

Но какво всъщност прави един пробиотик добър, всички пробиотични суплменти ли са създадени равни и какви са ползите от различните бактериални щамове? На тези и още въпроси ще отговорим в следващите редове!

Най – важното при избора на пробиотична добавка

Пробитоците са един от най – популярните хранителни добавки за последните няколко години. На пазара почти ежедневно се появят нови предложения, а потреблението продължава да нараства. Как тогава бихте могли да се ориентирате в океана от предложения, за да подберете сумплемент, който наистина действа?

Истината е, че няма един верен отговор на този въпрос, тъй като изборът на пробиотик зависи най – вече от потребностите ви в конкретния момент. Все пак има определени фактори, които определят ефективността на различните формули.

Бактериално разнообразие

Разнообразието на  благотворни микробиологични култури е един от най – важните фактори при избора на пробиотична добавка. Според специалистите колкото по – голямо е разнообразието на бактериалните щамове, толкова повече ползи получавате. Основната причина за това е, че различните видове полезни бактерии носят различни ползи за организма и подпомагат функцията на останалите пробиотици.

Количество на полезните бактерии

Ефективността на пробиотичните суплементи до голяма степен се определя от бионаличността и количеството на бактериите в една дневна доза. Когато вземате добавката с профилактична цел е необходимо да приемате минимум 1 – 2 милиарда живи бактериите дневно, за да усетите положителен ефект. Ако сте подложени на антибиотична терапия или страдате от стомашно – чревно заболяване, тогава дневното количество на приетите бактерии трябва значително да се повиши, за да усетите подобрение на състоянието си.

Начин на съхранение

Добавките с живи бактерии обикновено са особено чувствителни към температурните промени, което предполага да бъдат съхранявани в хладилник. Това може и да не ви изглежда като съществен проблем, но ако ви се налага да пътувате със сигурност ще създаде неудобство. Затова е добре да се насочите към пълноценна пробиотична формула, която е устойчива на различни условия. Floten® е висококачествен суплемент с високо съдържание на живи бактерии, който не изисква специфичен начин на съхранение и е лесен за пренасяне!

Предназначение

Друг важен момент в избора на суплемент е предназначението на самата добавка. В някои случаи, например SIBO (бактериален свръхрастеж в тънките черва), приемът на определени пробиотични щамове е непрепоръчителен. Ако сте диагностицирани със стомашно – чревно заболяване е най – добре да се консултирате с лекар при избора на пробиотик.

Пробиотик, пребиотик, синбиотик

За пробиотиците е ясно, че са полезни бактерии, чийто прием носи множество здравни ползи. Знаете ли, обаче, какво са пребиотиците?

Това са несмилаеми влакнини, които приемаме чрез храната. Те служат за храна на бактериите и подпомагат храносмилането и перисталтиката. Точно затова много производители избират да добавят фибри в пробиотичните добавки. Този тип комбинирани суплементи се наричат синбиотици и са много по – ефективни от продуктите, които съдържат единствено полезни щамове. Те подобряват състоянието на чревната микробиота и подпомагат растежа на пробиотици.

Floten / Флотен – синбиотик 20 капсули

30.99 лв.
Floten® е първокласен синбиотик с множество ползи за човешкия организъм. Мощната формула съдържа 10 полезни бактериални щама, които възстановяват чревната микрофлора и балансират функциите на стомашно – чревния тракт. Високата бионаличност и специалната технология на добиване на синбиотичния комплекс гарантира оптималната усвояемост на продукта.

Какво отличава Floten® от останалите суплементи

Floten® е комплексна синбиотична добавка, която съдържа цели 10 пробиотични щама от 3 различни бактериални семейства. Всяка капсула от суплемента предоставя на гастро – интестиналния тракт 12,5 милиарда живи бактерии, които ефективно се прикрепват към чревната мукоза и бързо възстановяват баланса в червата.

Мощното въздействие на добавката се дължи както на разнообразието на микробиологични култури, така и на устойчивостта на формулата на храносмилателни киселини. Това осигурява безпроблемното достигане на живите бактерии до чревната микробиота, където те интензивно се размножават и противодействат патогените.

За кого е предназначен Floten®

Floten® е внимателно съставена формула, която видимо подобрява стомашно – чревното здраве и укрепва организма. Селекцията от ценни пробиотични щамове и високото съдържание на полезни бактерии обуславят благотворното въздействие на суплемента при различни гастро – интестинални състояния, в това число:

  • Метеоризъм
  • Разстройство
  • Подуване и болка
  • Колит
  • Инфекции на стомашно – чревния тракт
  • Синдром на дразнимото черво
  • Дисбактериоза

Редовният прием на добавката действа общоукрепващо и помага за възстановяване и подсилване на чревната лигавица. Наличието на пребиотик в суплемента повишава неговата ефективност и допринася за бързото размножаване на полезните бактерии. Редовният прием на Floten® подобрява усвояването на хранителни вещества, стимулира храносмилането и перисталтиката, подпомага детоксикацията на дебелото черво, благоприятства имунната дейност.

Благотворния ефект на различните бактериални щамове във Floten®

Floten® е съдържа 3 типа полезни бактерии (Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptococcus thermophiles). Всеки от 10те щама е в оптимална доза и се отличава с висока бионаличност.

Bifidobacterium

В състава на Флотен влизат 4 вида бифидобактерии – Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve и Bifidobacterium longum. Всички щамове от този тип стимулират имунитета, подобряват храносмилането и регулират изхождането, поради което са полезни както при диария, така и при запек.

Bifidobacterium lactis спомагат поддържането на нормални холестеролни нива и имат положителен ефект при лактозна непоносимост. Bifidobacterium longum допринасят за хомесотаза в стомашно – чревния тракт. Бифидобактериите са сред първите бактериални видове, които колонизират чревния микробиом. Те помагат за лечението на бактериални инфекции и противодействат свръхрастежа на Helicobacter pylori и Clostridium difficile.

Lactobacillus

Формулата на Флотен съдържа цели 5 щама лактобацили, които притежават изразени лечебни свойства. Този тип полезни бактерии населяват храносмилателната и пикочо – половата системи и са много ефективни в лечението на диария с различен произход.

Lactobacillus casei подбрява метаболизма и помага за регулиране на телесното тегло и инсулиновите нива. Lactobacillus paracasei подобрява храносмилането и насърчава естествените защитни сили на организма. Lactobacillus plantarum допринася за поддържане на оптимална чревна пропускливост и абсорбция на хранителни вещества. Lactobacillus rhamnosus регулира стомашно – чревната функция и действа особено благоприятно при деца и бебета. Бактерията се използва за балансиране на микробиотата след химиотерапия и престой в болница.

Една от най – специалните съставки на Floten® е щамът Lactobacillus acidophilus DDS-1, който е известен с високата си адаптивност към чревния микробиом на хората. Тази бактерия вирее в устната кухина, червата и женската полова система. DDS-1 се отличава със способността да оцелява и да се размножава дори в неблагоприятна среда и високата си устойчивост на храносмилателни сокове. Бактерията повишава нивата на ензима лактаза, отговорен за разграждане на млечната киселина, поради което подобрява симптомите на лактозна непоносимост. Приемът на DDS-1 подобрява метаболизма и вагиналното здраве, действа имуностимулиращо, спомага холестеролния баланс. Благодарение на множеството си полезни свойства, този щам си е извоювал първо място по ефективност сред всички пробиотици!

Streptococcus thermophiles

Това е специален пробиотичен щам, който се отличава с висока устойчивост в киселинна среда и е известен със способността си да противодейства патогените. Този вид бактерии намират широко приложение в производството на ферментирали храни като киселото мляко. специфичното при него е спомага разграждането на лактоза, поради което се препоръчва за хора с лактозна непоносимост. Приемът на Streptococcus thermophiles допринася за здравето на дебелото черво, подобрява храносмилането и повишава имунитета.

Избирайки Floten®, вие избирате здраве!

Floten / Флотен – синбиотик 20 капсули

30.99 лв.
Floten® е първокласен синбиотик с множество ползи за човешкия организъм. Мощната формула съдържа 10 полезни бактериални щама, които възстановяват чревната микрофлора и балансират функциите на стомашно – чревния тракт. Високата бионаличност и специалната технология на добиване на синбиотичния комплекс гарантира оптималната усвояемост на продукта.

Източници

Aggarwal J, Swami G, Kumar M. Probiotics and their Effects on Metabolic Diseases: An Update. J Clin Diagn Res. 2013 Jan;7(1):173-7. doi: 10.7860/JCDR/2012/5004.2701. Epub 2013 Jan 1. PMID: 23449881; PMCID: PMC3576782.

Mach T. Clinical usefulness of probiotics in inflammatory bowel disease. Journal of Physiology and Pharmacology. an Official Journal of the Polish Physiological Society. November 2006;57(Suppl 9):23–33

Martoni CJ, Srivastava S, Leyer GJ. Lactobacillus acidophilus DDS-1 and Bifidobacterium lactis UABla-12 Improve Abdominal Pain Severity and Symptomology in Irritable Bowel Syndrome: Randomized Controlled Trial. Nutrients. 2020 Jan 30;12(2):363. doi: 10.3390/nu12020363. PMID: 32019158; PMCID: PMC7071206

Yan F, Polk DB. Probiotics as functional food in the treatment of diarrhea. Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care. November 2006;9(6):P-717–21.

Reid G. Probiotic Lactobacilli for urogenital health in women. J. Clin. Gastroenterol. September 2008;42(Suppl 3 Pt 2):S234–26

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *