Здравни съвети

Frank Fruities и витаминозната сила на плодовете

Frank Fruities и витаминозната сила на плодовете

Докато сме малки, родителите непрестанно ни напомнят да ядем плодове и зеленчуци, за да растем здрави и силни. За някои деца това е съвсем естествено, докато за други порцията свежи зарзавати е истинско мъчение. Но независимо в коя група спадат, веднъж опитали сладостта на бонбоните, всички деца преминават „в другия лагер“. Точно затова производителите на хранителни добавки за деца вече десетилетия разработват и предлагат витамини под формата на желирани мечета, бонбони за смучене и ароматни сиропи. Когато пораснем, обаче, нещата бързо се променят. Вече сами се стремим да се грижим за здравето си и доброволно хапваме полезните плодове и зеленчуци. И въпреки това, често ни се налага да суплементираме с различни добавки, които да ни набавят необходимите нутриенти.

За съжаление, хранителните добавки в света на възрастните далеч не са толкова забавни и изкушаващи. Най – често те идват под формата на безлична таблетка или капсула със странен аромат, която бързаме да глътнем с голяма чаша вода. В резултат, цели опаковки от неатрактивните суплементи биват изхвърляни, защото не са ни харесали и срокът им на годност просто е изтекъл. В опит да променят това, Frank Fruities се посвещават на разработването на натурални витамини, насочени към специфични нутритивни нужди. Резултатът е серия от уникални витаминозни комбинации, със 100% естествени съставки и неповторим вкус!

Защо се налага да приемаме витамини

Всички знаем, че свежите плодове и зеленчуци снабдяват организма с витамини и други полезни фитонутриенти. Според Световната  Здравна Организация (СЗО), възрастните трябва да приемат минимум 5 порции (или 400 гр.) свежи зарзавати дневно, за да си набавят нужната доза  витамини. Независимо от насоките и съветите на специалистите, обаче, статистиката показва, че едва 1 на всеки 10 човека консумира препоръчаната доза пресни плодове и зеленчуци. Още повече, има редица други фактори, които допринасят за дефицита на полезни вещества в човешкия организъм.

Токсини в почвата

През последните десетилетия качеството на храната значително се е влошило. Повишената употреба на химически препарати за растителна защита, прекомерното торене, разработването на генно модифицирани растителни видове и замърсяването на почвата с промишлени отпадъци и токсични вещества е довело до значителна промяна в нутритивните качества на продуктите. Данните от различни изследвания дори установяват, че в някои случаи консумацията на свежи плодове и зеленчуци с недоказан произход може да бъде опасна за здравето. Вредните вещества попадат от почвата в растенията, а от там в човешкия организъм.

Променен нутритивен състав

В допълнение, днес супермаркетите са пълни с екзотични плодове и зеленчуци от цял свят и оранжерийни зарзавати по всяко време на годината. За мнозина, това е модерна привилегия и напредък. Истината е, обаче, че зарзаватите, отгледани в оранжерии са със значително по – ниско съдържание на полезни вещества, в сравнение с онези, отглеждани сезонно в градини. Не на последно място, замяната на характерните за географския район храни с нетипични също може да има негативен ефект върху здравето, тъй като организмите ни не са привикнали към тях.

Цена и достъпност

Най – добрият начин за компенсиране на тези дефицити е чрез консумация на пресни, сезонни храни, с органичен произход. Често пъти био продуктите са с висока цена или са труднодостъпни. За сметка на това, индустриално произведените плодове и зеленчуци са лесно достъпни и с ниска цена.  

Комбинацията от всички тези фактори обуславя масовия дефицит на есенциални хранителни вещества и недостигът на витамини при модерните хора. Още повече, динамиката на съвременния живот подлага тялото на хроничен стрес  и множество външни агресори, които допълнително изчерпват нутритивния му запас. Следователно, човешкият организъм се нуждае от по – голяма доза нутриенти, за да функционира правилно.

Тук идва и редът на хранителни добавки. Важно е да отбележим, че те не са заместител на балансираната диета. Суплементите са по – скоро помощно средство, което допълва разнообразното и здравословно меню и помага на организма да се справи в недостига на полезни вещества при нужда.

Какво отличава Frank Fruities от останалите витамини на пазара

Frank Fruities е швейцарска компания, която произвежда функционални здравословни храни с натурален състав. Създателите на фирмата започват инициативата си с цел да посрещнат нуждите на потребителите, като сътворят наистина полезни продукти  и направят приема на витамини както полезно, така и приятно изживяване. За целта, експертите на фирмата разработват плодови желирани витамини за възрастни, обогатени с различни нутринети.

За разлика от останалите желирани витамини, формулата на Frank Fruities не съдържа захар, изкуствени пълнители, оцветители и овкусители, палмова мазнина. Още повече, продуктите не съдържат желатин и други животински деривати, което ги прави подходящи за вегетарианци и вегани. Вместо това, Frank Frutites използват ябълков пектин, цитрусови фибри, растителни мазнини (кокос, рапица) и натурални вкусове. В допълнение, уникалната производствена технология на фрутитата позволява оптимално запазване на полезните съставки на вложените продукти и осигурява безкомпромисен плодов аромат. Не на последно място, Frank Fruities се стремят да пазят околната среда, поради което не използват пластмаса в опаковките си.

Видове

Неповторимият плодов състав на желираните фрутита ги прави здравословен източник на комплекс от нутритнети с неотразим вкус. И все пак, Frank Fruties не се задоволяват само с това. Швейцарската фирма подсилва формулата с витамини и минерали и по този начин създава четири уникални продукта, разработени да изпълняват специфични функции в организма.

Желирани витамин с Биотин, Ниацин и Мултивитамини – Frank Fruities Skin, Hair & Nails

Желираните витамини Frank Fruities Skin, Hair & Nails са създадени с цел да подсилят вашите коса, кожа и нокти и да подобри вида им. Синергичното взаимодействие между компонентите във формулата подхранва организма и се грижи за външния ви вид. Освен комплекс от мултивитамини,  Frank Fruities Кожа, Коса & Нокти съдържа биотин (вит. Б7) и ниацин (вит. Б3). Двата витамина имат общоукрепващо въздействие и насърчават метаболизма и храносмилането. В допълнение, формулата:

 • Заздравява ноктите и им възвръща устойчивостта
 • Превентира косопада
 • Действа благоприятно при кожна сухота
 • Подобрява вида на кожата
 • Има детоксикиращ ефект
 • Предпазва от преждевременно стареене

Желирани витамини с Желязо – Frank Fruities Pump Iron касис и ябълка

Frank Fruities Pump Iron са предназначени за запълване на железния дефицит и поддържане на оптимални нива на желязо в организма. Формулата е особено подходяща за вегетарианци и вегани, както и за хора, които са подложени на растителна диета за продължителен период от време. Освен това фрутитата не оставят метален послевкус, както много от останалите добавки, съдържащи желязо. Редовният прием на Frank Fruities Pump Iron:

 • Подсилва организма
 • Предотвратява развитието на желязо – дефицитна анемия
 • Повишава енергията
 • Подобрява физическата издръжливост

Желирани витамини с Цинк – Frank Fruities Build Immunity бъз и ябълка

С помощта на Frank Fruities Build Immunity ще се радвате на крепко здраве и отлична защита срещу вируси и бактерии. Желираните фрутита с бъз и ябълка подобряват естествените защитни сили на организма и му помагат да се преборва по – лесно с патогените. Формулата е подсилена с цинк. Веществото е пряко свързано с дейността на имунната система и превентирането на болестите. Приемайки  Frank Fruities Build Immunity, вие си осигурявате:

 • Силен имунитет
 • Понижен риск от развитие на настинка и грип
 • Съкратен период на боледуване
 • По – бързо възстановяване след прекарани настинка или грип
 • Ефективна защита срещу оксидативен стрес  

Желирани витамини със Селен, Цинк и Витамин Е – Frank Fruities Help Gut череша, банан и ябълка

Чували ли сте, че здравето започва от червата?! Колкото и странно да ви звучи, по – голямата част от активните имунни клетки са разположени именно в стомашно – чревния тракт. Поради тази причина, поддържането на здрав стомашно – чревен тракт е основна предпоставка за поддържане на цялостно здраве. Frank Fruities Help Gut подобряват храносмилателната функция и се спомагат здравето на чревната микрофлора. В допълнение, фрутитата:

 • Подсилват имунитета
 • Имат изразен антиоксидантен ефект
 • Подобряват метаболизма и обмяната на веществата
 • Балансират чревния микробиом
 • Грижат се за здравето на гастроинтестиналния тракт

Ако имате нужда от доза здравословни витамини с отличен вкус и балансиран състав, Frank Fruities  са идеалният избор за вас! Поръчате от нашия сайт фрутитата, които най – добре рефлектират нуждите ви или комбинирайте различни видове за комплексно въздействие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *