Здравни съвети

Как действа хиалуроновата киселина ?

Как действа хиалуроновата киселина ?

Хиалуроновата киселина се произвежда естествено от тялото. Тя е във всички нас от раждането ни и е един от най-разпространените мукополизахариди, който се синтезира от живите организми. За пример – един седемдесет килограмов човек има около 15г. от тази киселина в тялото си, като около петдесет на сто са в кожата  и всеки ден около една трета от нея се дегенерира и ресинтезира. Хиалуроновата киселина, обаче, намалява с възрастта и нейната липса допринася за стареенето. За намаляването й са отговорни и фактори като тютюнопушенето, неправилното хранене и др. Добрата новина е, че тя може да се набавя, като се нанася или инжектира върху кожата под формата на различни продукти  и е много полезна, защото има следните действия:

Хидратация – докато сме млади кожата ни задържа влагата, но с напредване на възрастта, тази способност намалява. Хиалуроновата киселина чудесно балансира кожната влага и освежава целия вид на кожата ни. 

Средство против остаряване – тя премахва нежеланите бръчки и линии, които се появяват вследствие на сухотата. Хиалуронът прави кожата мека, гладка и я хидаритра чудесно. Може да се постави в различни зони на лицето и успешно връща еластичността на кожата. 

Антибактериално и възстановяващо действие  – хиалуроновата киселина контролира кожните възпаления и подпомага зарастването на рани. Тя възстановява тъканите и има антибактериални свойства, с което намалява риска от инфекции.

Намаляване на очната сухота – капките за очи с хиалуронова киселина намаляват сухотата им, балансират влагата и подобряват очното здраве.

Различни корекции – хиалуроновата киселина се използва успешно за различни корекции и усъвършенстване на части от тялото – оформяне на гърдите, на носа и др. Тя се инжектира с помощта на филъри и позволява реконструиране на частите от тялото.

Предвид, че е естествена съставка, хиалуроновата киселина се приема и абсорбира от организма безпроблемно. Благодарение на процедурите с нея се избягват сложни операции, дългите възстановителни периоди и се намаляват рисковете от алергии и други усложнения.