Заболявания

Хомеопатия за здрави стави

Хомеопатия за здрави стави

Опорно-двигателният апарат е от изключително значение за общата кондиция на човека и проблемите със ставите създават неприятни усещания и затруднения при изпълняване на ежедневните дейности. Ето защо е добре да ги пазим здрави и да подпомагаме тяхното възстановяване при травми, навяхвания или да се опитваме да забавим възрастовите изменения. Чудесен метод за профилактиране в това отношение е ползването на хомеопатични средства. Хомеопатията помага за намаляването на болката и чувството за скованост. Ако се прилага системно, тя може да забави дегенеративните изменения. Ето най-прилаганите хомеопатични препарати и тяхното действие:

Mobilor® е уникална комбинация от съставки, които оказват благоприятно въздействие върху здравето на ставите и костите.

Бриония – прилага се когато има болки в ставите при движение, но не и в покой. Има добро въздействие над ставните отоци.

Арника – хомеопатично средство, което укрепва кръвоносните съдове и подпомага дейността на мускулите. Препоръчва се при всеки вид травми и контузии на ставите, особено ако има оток и посняване.

Рута – изключително подходящо при навяхнати и изкълчени стави, при засягане на ставни връзки. Рус токсикодендрон – използва се когато има скованост и болки в ставите, подпомага възстановяването след фрактури, които обездвижват ставата задълго.

Апис мелифика – ефективен препарат, когато имаме отоци и болка в ставите. Радиум броматум – изписва се при артрозни изменения в кръста и колената.

Актеа спиката – най-голям ефект има при артрозни изменения в ставите на пръстите и ръцете. Актеа рацемоза – при артрозни изменения на гръбначния стълб и скованост на врата.

Зеел Т – комбиниран хомеопатчиен препарат за ставни болки. Съдържа обезболяващи съставки и съставка, изготвна от част от ставния хрущял.

Разбира се, добре е да се посъветвате с лекар –хомеопат преди да предприемете лечение, защото то зависи от вида на неразположенията, повтаряемостта на болките и други симптоми. Ако искате да имате здрави и дълголетни стави, не прибягвайте веднага към традиционната медицина – опитайте алтернативно лечение с хомеопатия и резултатите може да ви изненадат.