Заболявания

Хомеопатия при болки в кръста

Хомеопатия при болки в кръста

Опорно двигателният апарат е от основно значение за нормалното функциониране на организма. Болките в кръста, може да се дължат на различни причини – възпалителни процеси, претоварване, травми и т.н. Те лесно ни изкарват от строя и пречат на извършването на ежедневните дейности. В такива моменти може да си помогнем, освен с познатите ни лекарства и  с няколко вида хомеопатични продукти:

Рус Токсикодендрон  – този препарат се използва при ишиас. Ишиасът е болка, която тръгва от кръста и върви по хода на седалищния нерв. Подходящ и  при болки в кръста, които са в резултат от претоварване. 

Бриония  алба – заедно с Рус Токсикодендрон  е водещ препарат при възпалитени процеси на опорно-двигателния апарат. 

Арника – хомеопатично лекарство за намаляване на болката от физическа травма. Ако сте претоварили кръста с физическа работа, този препарат ще ви помогне да намалите първоначалния болков шок.

Амониум муратикум  е особено ефективен при ишиас.

Гнафалиум – въздейства при силни, пробождащи болки, скованост, чувство на тежест в таза.

Магнезиа Фосфорика – ефективна е при силни, пробождащи болки или болки с поява и изчезване, усещане за скованост в кръста и целия опорно двигателен апарат.

Ако се колебаете дали да прибегнете към хомеопатични продукти, ето няколко основни техни предимства пред конвенционалните:

  • безопасност – при хомеопатичните лекарства липсват страничните ефекти на традиционните медикаменти.
  • могат да се комбинират с други лекарства, без това да доведе до усложнения. Ако не искате да пренебрегнете традиционната медицина е лицето на противовъзпалителните средства и кортикостероидите, хомеопатичните продукти могат да играят съпътстваща роля в началото и да останат основни за по-продължителен период след отшумяване на силните болки. 
  • хомеопатията позволява индивидуален подход – лечението на човек, който се чувства добре само в покой и изпитва болка при най-малкото движение, ще е различно от това на човек, който се подобрява при раздвижване и се сковава и влошава при седене.