Здравни съвети

Алвео Сил – мощна формула за здрава дихателна система

Алвео Сил – мощна формула за здрава дихателна система

В динамичното ежедневие на съвременния градски живот все повече хора започват да се оплакват от проблеми с дихателната система. Наред с прекомерното количество фини прахови частици, индустриалното замърсяване и вредните газове от автомобилите, честите вирусни инфекции на дихателните пътища затормозяват дейността на белите дробове и нарушават функциите на дихателната система. Освен че затрудняват дишането и причиняват дискомфорт, тези фактори могат да са премиса за развитие на хронични респираторни заболявания. Още повече, влошената работа на дихателната система затормозява всички останали витални системи и води до преждевременно остаряване поради нарушения в кислородния обмен.

Алвео Сил и дихателната система

Кислородът е есенциален за всяка клетка в човешкото тяло, a адекватният кислородообмен е основна предпоставка за поддържането на оптимално здраве и правилното функциониране на всички органи и жизнени системи. Нарушенията в състоянието и функциите на дихателната система значително понижават качеството на живот и затрудняват изпълнението на рутинни дейности. Именно поради тази причина е необходимо да полагаме пълноценна грижа за всички елементи на респираторния тракт.

Накратко за респираторния тракт

Дихателната система е комплексна структура, която се състои от няколко елемента, включително пътища за пренос на въздух към централните дихателни органи – белите дробове. Белите дробове се разполагат в гръдния кош, наред с останалите елементи на долните дихателни пътища – трахея и бронхи. Горните дихателни пътища са тази част от респираторния тракт, която се разполага извън гръдния кош и включва носна кухина, уста, синуси, фаринкс и ларинкс, който представлява преход между двата дяла на дихателната система. Постъпването на патогени и замърсявания от околната среда може да наруши здравето и структурата на елементите на дихателната система, водейки до сериозни здравословни проблеми.

Ролята на Алвео Сил

Алвео Сил – мощна формула за здрава дихателна система

Алвео Сил е натурална хранителна добавка, която стимулира правилната белодробна функция и подобрява цялостното състояние на респираторния тракт. 100% естественият състав и нулевото съдържание на продукта го правят отличен избор за всеки, който се стреми да поддържа здравословен начин на живот. Едно от основните активни вещества в Алвео Сил е минералът силиций, добит от люспите на лимец по специална технология. В допълнение, прецизната формула съдържа екстракти от характерни за България билки и плодове, добре познати в народната медицина с мощните си лечебни свойства.

Отличното качество и висока ефективност, характерни за Алвео Сил, се дължат на произхода на съдържащите се нутриенти. Всички растителни деривати в състава на този първокласен суплемент се екструдират от растения, отгледани в биосферен резерват „Странджа“. Лимецът, от който се извлича ценния силиций, се отглежда на надморска височина от 1,700 метра, в пределите на биосферен резерват „Западни Родопи“. Иновативният продукт оказва благоприятно влияние при:

  • Проблеми на горните и долните дихателни пътища
  • Нарушена алвеоларна функция
  • Необходимост от пречистване и възстановяване на синусите
  • За подобряване дейността на респираторния тракт
  • Заздравяване структурата на трахеята, бронхите и белите дробове

Алвео Сил – сила от природата

Внимателно подбраните съставки във формулата на Алвео Сил гарантират ефективността и качеството на иновативния продукт. Всеки един от съдържащите се компоненти укрепва дихателната система и подобрява цялостната ѝ дейност.

Силиций

Силицият е есенциален микроелемент, който участва в редица процеси в човешкото тяло. Минералът е от съществено значение за колагеновия синтез, производството на макрофаги, имуноглобулини и лимфоцити, както и за усвояването на калций и витамин Д. Той е особено важен за адекватния имунен отговор на организма, тъй като притежава свойството да улавя и извежда патогенните микроорганизми от тялото, без да засяга полезните бактерии. Елементът влияе върху формирането на съединителната тъкан, костите и хрущялите и оказва благотворен ефект при артритни състояния, остеопороза, фрактури.

Известно е, че силицият подобрява еластичността на кръвоносните съдове и предпазва от сърдечно – съдови заболявания. Помага при Алцхаймер, проблеми с паметта и концентрацията. В допълнение, минералът подобрява pH баланса, укрепва кожата, косата и ноктите. Що се отнася до респираторната система, силицият възстановява лигавицата на дихателните пътища и насърчава обмяната на веществата.

Витамин С

Витамин С е силен антиоксидант и имунистимулатор. Той е ефективно средство в борбата с множество бактериални и вирусни заболявания, включително различни видове грип. Насърчава противовъзпалителните процеси на дихателните пътища, редуцира интензитета на респираторните инфекции и ускорява възстановяването на горните и долни дихателни пътища по време на и след инфекциозни заболявания. Ниските нива на витамин С се свързват с поява на задух, хрипове и увеличена секреция на слуз от мукозата на дихателните пътища.

Витамин Д

Оптималните нива на витамин Д подобряват защитните сили на организма и стимулират възстановителните процеси в случай на бактериални и вирусни заболявания. Известно е, че важният витамин понижава вероятността от развитие на хронична обструктивна белодробна болест и редуцира шанса от обостряне на състоянието.  

Витамин Е

Витамин Е е мощен антиоксидант, който има способността да модулира имунния отговор и играе важна роля в диференциацията на белите кръвни телца. Положителния противоокислителен ефект на витамина е всеизвестен. Той е ефективно средство срещу оксидативен стрес и по този начин предпазва белите дробове от вредното влияние на свободните радикали. Освен че предпазва клетките от окисляване, витамин Е намалява възпалението на белодробните тъкани.

Витамини от група B

Приемът на оптимални количества витамини от група Б доказано насърчава здравето на дихателната система и дори може да предпази от развитие на белодробни карциноми като стимулира синтеза на ДНК. Витамин В6 оказва благотворно въздействие в случай на бронхиална астма. Фолиевата киселина, позната още под името витамин В9, насърчава възстановяването на белите дробове, особено в следствие на отказ от тютюнопушене.

Цинк

Цинкът е основен минерал, който има пряко отношение към голям брой физиологични процеси, поради функцията си на кофактор и структурен елемент. Той има съществена роля  в регулирането на въглехидратния и липидния метаболизъм, както и в дейността на имунната система. Той участва в модулацията инфламаторните процеси и промяната в нивата му може да бъде предпоставка за развитие на инфекциозни заболявания, в това число туберкулоза и малария. Дефицитът на цинк се свързва с повишен риск от инфекции на дихателните пътища както при възрастни, така и при деца.

Други минерали

Според редица съвременни проучвания ниските нива на калий и магнезий в ежедневната диета имат негативен ефект върху дейността на белите дробове. Това е особено силно изразено при децата. Балансираното количество калий насърчава функциите на дихателната система. Магнезият, от своя страна, тонизира органите на респираторния тракт и намалява спазмите на гладката мускулатура. Освен това минералът релаксира бронхите. Минералът селен спомага за минимизиране на астматичните симптоми и противодейства възпалението.

Не чакайте симптомите да се влошат, погрижете се здравето на дихателната система още сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *